Föreningens lås- och passersystem.

Föreningen har valt elektriska lås med brickor till ytterportarna eftersom de används mest. För övriga gemensamma dörrar har vi valt en lösning med digitala nycklar. Detta för även med sig fördelen att vid flera dagars strömavbrott finns möjlighet att komma in via cykelrum.                   

Portar

För portarna används passerbricka eller nyckel med inbyggd passerbricka. För att öppna porten hålls bricka eller nyckel intill läsaren, nycklarna har inbyggd låsbricka (det runda huvet). Med dessa har ni tillträde till er port. För de som har källarförråd i annan port ges tillträde till dessa med nyckelns passerbricka.

Tvättstuga, cykelrum, källargångar och övernattningsrum

Till dessa används Iloq-nycklarna. Öppettiden för tvättstuga är tvättiderna plus en timme för torkning, dvs. kl. 7-22. För vissa lägenheter och inre källardörrar till lägenhetsförråd används äldre lås , nycklar till dessa överlämnas av tidigare bostadsrättsinnehavare, nya kan i begränsad omfattning beställas av föreningen. 

Iloq-nycklarna används även för bokning av tvättstuga på bokningstavla. Bokning och avbokning är även möjligt via http://byamannen2.se/bokning och med app. till Android eller I-Phone. Länkar till apparna och mer information finns på tvättstugans hemsida.

Nycklar – passerbrickor

     

Iloq-nyckel med inbyggd passerbricka.
Fungerar till portlås samt till tvättstuga, cykelrum källargångar och övernattningsrum.

Passerbricka för nyckelknippa. Fungerar endast för ytterport och tvättstuga, samt efter begäran även övernattningsrum.

Passerbricka i form av armband lämpliga för barn, joggare mm. 
Fungerar endast för ytterport.

Iloq-nyckeln

Denna digitala nyckel används batterilöst till digitala låscylindrar. Låscylindrarna laddas när nyckeln förs in i låset, så om ingen har öppnat dörren på ett tag kan det vara nödvändigt att föra in nyckeln flera gånger. Liksom magnetkort (som också läser förändringar på magnetremsan) skall nyckeln föras in i låset med jämn fart, ej ryckigt.

Förlust av nycklar eller portkoder

Anmäl snarast på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Varje nyckel och passerbricka går att spärra individuellt. Spärrade nycklar och passerbrickor kan åter göras aktiva om de hittas.

 

Beställning av extra nycklar och passerbrickor

kan ske till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., ange antal och modell samt lägenhetsnummer (tre siffror börjar på 6, 8 eller 9), portnummer och namn. Vid förlust av nyckel eller passerbricka meddela detta till föreningen snarast så vi kan avregistrera den i systemet, rabatt kommer då att ges på utbytesnyckel eller -bricka. 

Portkoder

Då önskemål framförts om att kunna använda portkoder för passage har vi tagit fram personliga portkoder. Tider för de personliga portkoderna är vardagar klockan 06.00-23.00 och helger klockan 9.00-22.00. För personliga portkoder gäller att varje medlem respektive hyresgäst ansvarar för att dessa inte sprids. Genom att börja använda er personliga portkod bekräftar ni att ni accepterar följande reglar för er personliga portkod:

  • Koden lämnas endast till boende i lägenheten eller gäster.
  • Ni ansvarar för att koden inte sprids till obehöriga.
  • Vid misstanke att koden kommit i orätta händer skall detta snarast anmälas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefonsvarare på telefonsvarare 08-525 08 420, ange lägenhetsnummer vid anmälan. Detsamma gäller för förlorad nyckel eller passerbricka.
  • Personliga portkoder som inte börjat användas två veckor efter tillträde av lägenhet kommer att inaktiveras.

Till nycklarna hör även en fyrsiffrig kod för att användas tillsammans med nyckel, exempelvis vid hyra av övernattningsrum eller föreningslokalen. 

Extrabrickor till hemtjänst, vårdcentral mm.

För att underlätta för dessa om de behöver tillträde till flera portar kan vi ta fram passerbrickor som fungerar till flera portar eller andra lösningar. Meddela oss detta och be dessa kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..