Föreningens bostadsrättstillägg till hemförsäkringen upphör sista april.

Medlemmar.

På föreningsstämman meddelades att föreningens bostadsrättstillägg till hemförsäkringen upphör sista april. Här kommer informationen till er som missade mötet. För att försäkra oss om att ni fått denna information, skicka ett epostmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med din/era namn och föreningens lägenhetsnummer senast 1 april, skriv hemförsäkring som rubrik/subject.

Detta innebär att de medlemmar som inte har bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring måste komplettera sin hemförsäkring senast sista april. Skälen till att till ändringen är att vid senaste upphandlingen av bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring framkom följande:

  • Endast två försäkringsbolag erbjöd bostadsrättstillägg till fastighetsförsäkringen för en fastighet så gammal som vår.
  • Det försäkringsbolag som kunde ge försäkring med minst begränsningar erbjöd inte bostadsrättstillägg, detta var även ett prismässigt fördelaktigt anbud.
  • Ett flertal försäkringsbolag erbjuder ett bättre skydd än föreningens kollektiva om bostadsrättstillägg ingår i medlemmens hemförsäkring.
  • Vid reglering av skada i lägenheten behöver medlemmen bara ha kontakt med ett försäkringsbolag om bostadsrättstillägg ingår i medlemmens hemförsäkring.