Tvättstuga

Tvättstugan finns i port 38 ½ trappa ner till höger. I tvättstugan finns 2+2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, grovtvättmaskin, mangel och torkrum. 

För att komma in behövs den svart-blåa Iloq-nyckeln. Tvättstugan kan bokas på bokningstavla utanför tvättstugan, från föreningens hemsida eller i app för Android eller iPhone (info längre ner på denna sida). Om att du inte kan använda din tvättid så kom ihåg att boka av denna så att någon annan kan få använda tiden.

Inloggningsuppgifter för webbokning: 

  • Användarnamn: ert tresiffiga lägenhetsnummer, (612-977)
  • Lösenord: det fyrsiffriga numret på er svart-blåa Iloqnyckel, den nyckel med det lägsta numret. Du kan byta lösenordet på webbokningen (minst fyra bokstäver eller siffror).

För att boka på bokningstavlan; Starta med att hålla nyckeln intill det blåa fältet till höger. Använd sedan pilknapparna i mitten och bekräfta på den gröna OK-knappen till höger.

Om du inte använder bokningstavlan för att öppna dörren inom 30 minuter från att passet startat kan någon annan boka passet, så även om du blir insläppt av en granne, aktivera ditt pass på bokningstavlan. 

Du har tillgång till torkskåp, tumlare och torkrum 60 minuter efter avslutat tvättpass, därefter har du inte tillträde till tvättstugan.

Regler för skötsel av tvättstugan finns uppsatta inne i tvättstugan.

Viktig information om tvättmaskinsluckorna

När man stänger tvättmaskinsluckorna händer det att låset i luckan inte ”fäster” utan istället för tvättprogram kommer meddelandet ”öppna lucka” upp. Då tror många att det är fel på maskinerna, men konstruktionen på luckans lås är sådan att man ska vrida till ordentligt när man låser luckan med vredet, och inte vrida det för långsamt eller försiktigt. Ser man meddelandet ”öppna lucka” ska man alltså försöka igen och vrida till kraftigare när man vrider på vredet.

OBS: Apparna som en del medlemmar använder fungerar troligen men föreningen stödjer inte längre dem och kommer inte ge någon hjälp för att ställa in eller svara på frågor gällande apparna. Fungerar det inte efter flytten så behöver ni troligen bara ändra till den nya addressen.