Tvättstuga

Tvättstugan finns i port 38 ½ trappa ner till höger. I tvättstugan finns 2+2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, grovtvättmaskin, mangel och torkrum. 

För att komma in behövs den svart-blåa Iloq-nyckeln. Tvättstugan kan bokas på bokningstavla utanför tvättstugan, från föreningens hemsida eller i app för Android eller iPhone (info längre ner på denna sida). Om att du inte kan använda din tvättid så kom ihåg att boka av denna så att någon annan kan få använda tiden.

Inloggningsuppgifter för webbokning: 

  • Användarnamn: ert tresiffiga lägenhetsnummer, (612-977)
  • Lösenord: det fyrsiffriga numret på er svart-blåa Iloqnyckel, den nyckel med det lägsta numret. Du kan byta lösenordet på webbokningen (minst fyra bokstäver eller siffror).

För att boka på bokningstavlan; Starta med att hålla nyckeln intill det blåa fältet till höger. Använd sedan pilknapparna i mitten och bekräfta på den gröna OK-knappen till höger.

Om du inte använder bokningstavlan för att öppna dörren inom 30 minuter från att passet startat kan någon annan boka passet, så även om du blir insläppt av en granne, aktivera ditt pass på bokningstavlan. 

Du har tillgång till torkskåp, tumlare och torkrum 60 minuter efter avslutat tvättpass, därefter har du inte tillträde till tvättstugan.

Regler för skötsel av tvättstugan finns uppsatta inne i tvättstugan.

Viktig information om tvättmaskinsluckorna

När man stänger tvättmaskinsluckorna händer det att låset i luckan inte ”fäster” utan istället för tvättprogram kommer meddelandet ”öppna lucka” upp. Då tror många att det är fel på maskinerna, men konstruktionen på luckans lås är sådan att man ska vrida till ordentligt när man låser luckan med vredet, och inte vrida det för långsamt eller försiktigt. Ser man meddelandet ”öppna lucka” ska man alltså försöka igen och vrida till kraftigare när man vrider på vredet.

Boka med app för Android eller iPhone

Mobilappar hittar du här

Du måste logga in på webbokningen för att få inställningarna till appen. Observera att du måste använda en dator eller en annan enhet än den du vill använda appen med. Därefter gör du följande:

  1. I datorn kllicka längst ner under ramen på länken ”Använd mobilen för att boka”. Länken visas på alla sidor utom på sidan för val av bokningspanel.
  2. Använd mobil-appen för att läsa den QR-kod som dyker upp på skärmen (vägledning finns i appen)
  3. Viss information fylls i automatiskt i appen. Kontrollera fälten för användarnamn och lösenord och skriv i dina egna uppgifter om det behövs, adressen till bokningsservern skall vara byamannen2.dlinkddns.com/M5WebBokning eller 89.255.229.45/M5WebBokning
  4. Klicka på logga in