Internet, IP- och kabel-TV

Internet – bredbandsanslutning.

Föreningen har sedan 2015-10-01 ett gruppavtal för bredband 1000/1000 Mbit/s med Stockholms stadsnät. Även bredbandstelefoni, Lilla Abonnemanget, med röstbrevlåda ingår – samtalsavgifter tillkommer – fordrar en telefonidosa.

För bredbandet monterade Svenska Bostäder 2009 en fiberkonverter (den som gör om ljussignalerna i den optiska fibern till elektriska signaler) som inte var av bästa kvalité och klarar maximalt 100 Mbit/s, flertal av dessa har gått sönder och hittills har över hälften av lägenheterna bytt fiberkonverter. För att få tillgång till den högre hastigheten fordras byte av medlemmens fiberkonverter i lägenheten (engångskostnad).

I lägenheterna sitter 1-4 bredbandsuttag (antal beror på lägenhetsstorlek). För att aktivera dessa uttag behöver det uttag  i lägenheten du vill användai kopplas ihop i bredbandsskåpet med uttagetwt märkt WAN (Internet), en kort kabel skall finnas i bredbandsskåpet för detta. För att få trådlöst Wi-Fi, välj en router med hastigheten 1000 Mbit/s på WAN- och LAN-anslutningarna.

TV-abonnemang via IP

kan beställas från Viasat och Sappa, se resp. hemsida.

Kabel-TV med Com Hem

Com Hems basutbud av digital-tv, f.n. 21 kanaler ingår i medlemsavgiften. 
För att få tillgång till detta måste ett avgiftsfritt avtal tecknas med Com Hem av medlem. Följ länken nedan och tryck sedan på ”se om du kan köpa”, välj er gatuadress, då ändras priserna till 0 kr om ni väljer Digitalbox eller TV-modul. 
Att välja till bredband från Com Hem är dock att betala för en tjänst ni redan har, så tacka inte ja till detta.
Länk till Com Hems basutbud.